WYBIERZ
KURS DODATKOWY
SUPLEMENTACJA SPORTOWA W PRAKTYCE
Kurs rozpoczyna sie niedługo po zakończeniu kursu
intruktora i kulturystyki i trwa od 12:00 do 18:00
WIĘCEJ INFORMACJI
NOWA CENA 250 zł 100 zł
NIE, DZIĘKUJĘ
Kilka słów o ryżu.

Ryż wywodzi się z terenów dzisiejszych Indii, a dziś popularny jest niemal na całym świecie. Jest idealnym produktem wysokowęglowodanowym, na bazie którego możemy przygotować smaczne i wartościowe posiłki.

Istnieje wiele gatunków i rodzajów ryżu, różniących się od siebie walorami smakowymi oraz zawartością składników odżywczych. Jednym z najlepszych z punktu widzenia dietetycznego jest ryż brązowy. Polecany jest ze względu na niski indeks glikemiczny, dużą zawartość błonnika (który ma ważny wpływ na pracę naszych jelit) oraz na witaminy, w które jest bogaty.

Bardzo prosty w przygotowaniu, będzie idealnym rozwiązaniem, gdy czasu na zrobienie posiłku mamy niewiele.

Ryż to produkt bezglutenowy, więc jest odpowiedni dla osób z celiakią czyli chorobą immunologiczną, polegającą na nietolerancji glutenu.

Ciekawostką dotyczącą ryżu jest fakt, że wielu Chińczyków na powitanie używa zwrotu, który w dosłownym tłumaczeniu brzmi: „Czy jadłeś już dzisiaj ryz?”

Często nazywany jest w Azji „Białym złotem” – to chyba dobra rekomendacja żeby wprowadzić go do naszego jadłospisu.

NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco z kursami i informacjami

NASI PARTNERZY

Projekt i wykonanie Projekt i wykonanie www.netgraf.pl